Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 4 iskanje je trajalo (s): 0,1633

Branje za zaposlene

Juhej, že berem!

Bralna knjižnica JUHEJ, ŽE BEREM! otrokom olajša prve korake v svet branja. Učenje tehnike branja s pomočjo knjižice temelji na zlogovalni metodi. Hitrejše in lažje učenje omogočajo obarvani zlogi.

Bralno knjižico odlikujejo naslednje značilnosti:
- Sprotno razvijanje tehnike branja pri obravnavi vsake črke.
- Otrok napreduje v branju postopoma in sistematično: pri obravnavi vsake črke ali več črk hkrati najprej bere zloge, potem besede, nato povedi oz. krajše besedilo.
- S pomo...

Več

Branje za zaposlene

Juhej, že berem!

Bralna knjižnica JUHEJ, ŽE BEREM! otrokom olajša prve korake v svet branja. Učenje tehnike branja s pomočjo knjižice temelji na zlogovalni metodi.

Hitrejše in lažje učenje omogočajo obarvani zlogi. Bralno knjižico odlikujejo naslednje značilnosti:
- Razvijanje tehnike branja se začne že pri prvi obravnavani črki.
- Otrok napreduje v branju postopoma in sistematično: najprej bere zloge, potem besede, nato povedi oz. krajše besedilo.
- S pomočjo ilustracij spontano razvija besediš...

Več

Šolsko glasilo

Glasilo naše šole

Učenci in učitelji naše šole vsako leto naredimo eno ali dve glasili. Glasila so tematsko zasnovana.

Več

Priznanja in nagrade

Priznanja in nagrade

Kriterij za sprejem najboljših učencev pri Županu

Vsako leto Župan občine Šentjur povabi na sprejem in nagradi najboljše učence. Pred leti je to pomenilo odličen uspeh v vseh razredih osnovne šole. Ko je bil ukinjen splošni učni uspeh, pa so kriteriji za sprejem naslednji:

Župan določi odstotek populacije, ki bo povabljena na sprejem:

  • Šole na osnovi tega podatka izberejo učence na osnovi naslednjih kriterijev:
  • povprečen odstotkov pri Nacionalnih preizkusih znanja se iz od...

Več

Ponedeljek, 12. Maj 2025
Malica
  • KORUZNI KOSMIČI (alergeni: gluten)
  • MLEKO IZBRANE KAKOVOSTI (alergeni: laktoza)
  • BANANA
Kosilo
  • PIŠČANČJI ZREZEK V SMETANOVI OMAKI (alergeni: laktoza)
  • EKOLOŠKI POLŠIROKI REZANCI S ŠPINAČO (alergeni: gluten, jajca)
  • SOLATA RDEČE PESE
  • EKO JABOLKO
Popoldanska malica
  • KRUH (alergeni: gluten)
  • ali SADJE

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur