Malica v jedilnici:
- 8:15 4ab in 5ab
- 8:30 3ab in 2ab
- 8:45 1ab
Vhod in izhod šola Garderobe
1. vrsta | 2. vrsta | prazno | 3. vrsta | 4. vrsta |
4. a 2. a
|
4. b 3. a 1. a |
5. a 3. b 1. b |
5. b 2. b |
Vhod v kuhi oddaja umazane posode
KUHINJA
Učitelj pred odhodom na malico nadzoruje umivanje rok in spremlja učence do jedilnice. Držimo se časovnice, z umivanjem rok pričnemo pravočasno. Gibanje po hodnikih in stopniščih po desni strani v smeri gibanja. Na hodniku uporaba maske.
Učenci enega razreda sedijo v isti vrsti miz (glej tabelo zgoraj). Ob prihodu v jedilnico se razporedijo v koloni ob mizah. Upoštevajo ustrezno medsebojno razdaljo, masko obdržijo na obrazu. Učitelj spremljevalec iz kuhinje prinese pladenj z živili. Učenci s prtičkom vzamejo pekovsko pecivo, kruh oz.prevzamejo svoj obrok, se usedejo za mizo in odložijo masko. Učiteljica sedečim učencem razdeli še druga živila (npr. sadje).
Napitki bodo v termos posodah (čaj in/ali mleko). Učenci, ki želijo napitek, v varnostni razdalji in uporabi maske pridejo do termos posode. Napitek natoči učitelj.
Učitelji naj pri delitvi nosijo masko, razkužijo roke.
Hrane učenci ne odnašajo iz jedilnice. Ostanke hrane, prtičke in lončke pospravi na odlagalni pult vsak učenec sam. Pri tem ohranjajo ustrezno medsebojno razdaljo.Brez telesnega kontakta. Če učiteljice razredne stopnje nedotaknjena živila odnesete v učilnico, prosim poskrbite za ustrezno razdelitev (določite skupni čas za prigrizek, umivanje rok, čista miza, prtiček,...). Posebej pazite na čas delitve temperaturno občutljivih živil.
Spremljajoči učitelj poskrbi za pravočasni odhod skupine. Pospravimo za seboj in ne premikamo miz!
Kuharsko osebje nato počisti in razkuži mize.
Kosilo v jedilnici: (učitelji OPB ali 6. šolske ure)
- 12:00 5ab (1., 2. vrsta)
- 12:10 4ab (3., 4. vrsta)
- 12:20 OPB 4 (1., 2. vrsta)
- 12:30 OPB 3 (3., 4. vrsta)
- 12:40 OPB 2 (1., 2. vrsta)
- 12:50 OPB 1 (3., 4. vrsta)
V jedilnico učence spremijo učitelji, ki v določenem terminu poučujejo v razredu. Učitelj nadzoruje umivanje rok in spremlja učence do jedilnice. Držimo se časovnice, z umivanjem rok pričnemo pravočasno. Uporaba maske!
Prvi v koloni so učenci z dieto. Dietnik se po potrebi pomakne skrajno levo po razdelilni liniji, da se zanj pripravi ustrezni obrok.
Opozorimo na varnostno razdaljo.
Prosim učiteljice oz. učitelje 4. in 5. razredov, ter tiste, ki imate skupine OPB, da pripravite pladenj, prtiček in pribor za učence svoje skupine.
Učitelji naj pri delitvi nosijo masko, razkužijo roke.
Kruh, krožnik, skodelico, sadje vzame učenec sam.
Ko učenec poje, pospravi pladenj. Pri tem upošteva varnostno razdaljo. Čistilke razkužijo uporabljen prostor.
Hrane učenci ne odnašajo iz jedilnice (npr. sladoled ali sadje).
Učenci, ki ne hodijo na kosilo počakajo v razredu, avli šole ali igrišču, če še imajo pouk (dogovor z učiteljem 6. šolske ure) ali odidejo domov, če pouka nimajo več.
Prosim, opozorite učence naj vzamejo cel obrok in naj se ne vračajo v razdelilno linijo. Dodatka do nadaljnega ni.