Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 9 iskanje je trajalo (s): 0,1758

Šolsko glasilo

Glasilo naše šole

Učenci in učitelji naše šole vsako leto naredimo eno ali dve glasili. Glasila so tematsko zasnovana.

Več

Katalog IJZ

Katalog IJZ

1. Osnovni podatki o katalogu 
Naziv zavoda: Osnovna šola Hruševec Šentjur, Gajstova pot 2a, 3230 Šentjur
telefon: 03 746 37 00; fax: 03 746 37 20
info(at)hrusevec.si
Odgovorna uradna oseba:  Boris Čujež, dipl. ing str., ravnatelj
tel.: 03 746 37 10
Boris.cujez(at)hrusevec.si
Datum zadnje spremembe: ...

Več

Predmetnik OŠ

Predmetnik OŠ od 1.9.2024

Obvezni program

...
PREDMET / ŠT. UR TEDENSKO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 SKUPAJ
SLOVENŠČINA 6

Več

Prometna varnost

Varna pot v šolo

Varna pot v šolo in domov

Spoštovani starši!

Začenja se novo šolsko leto in po dvomesečnem premoru bodo ceste znova polne šolarjev. Tudi letos bodo policisti v prvih šolskih  dneh izvajali poostren nadzor prometa in s tem tudi poskrbeli za večjo varnost naših otrok. Še posebej tistih, ki letos prvič vstopajo skozi šolska vrata.
   
Naloga nas vseh je, da bodo otroci na poti v šolo in domov ter tudi sicer v prometu čimbolj varni. Čeprav se vsi trudimo na področju vzgoje in izobr...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Ogled čebelnjaka in ustvarjanje pesmi na temo »čebele«

V okviru kulturnega dne smo se osmošolci, v petek, 14. 6. 2019, odpravili proti Šentjurju, k čebelnjaku Čebelarskega društva Šentjur. Izkušena čebelarja, g. Mirko in g. Jaka, sta nam predstavila veliko zanimivosti o čebelah. Opisala sta nam življenje čebel delavk, matic in trotov, njihov življenjski cikel in seveda o pomenu čebel za človeka.

Naš obisk je popestrila še ga. Mihaela, ki nas je uvodoma prijazno sprejela in pozdravila, nato  pa nas je presenetila in pogostila s slastnimi me...

Več

Branje za zaposlene

Juhej, že berem!

Bralna knjižnica JUHEJ, ŽE BEREM! otrokom olajša prve korake v svet branja. Učenje tehnike branja s pomočjo knjižice temelji na zlogovalni metodi. Hitrejše in lažje učenje omogočajo obarvani zlogi.

Bralno knjižico odlikujejo naslednje značilnosti:
- Sprotno razvijanje tehnike branja pri obravnavi vsake črke.
- Otrok napreduje v branju postopoma in sistematično: pri obravnavi vsake črke ali več črk hkrati najprej bere zloge, potem besede, nato povedi oz. krajše besedilo.
- S pomo...

Več

Branje za zaposlene

Juhej, že berem!

Bralna knjižnica JUHEJ, ŽE BEREM! otrokom olajša prve korake v svet branja. Učenje tehnike branja s pomočjo knjižice temelji na zlogovalni metodi.

Hitrejše in lažje učenje omogočajo obarvani zlogi. Bralno knjižico odlikujejo naslednje značilnosti:
- Razvijanje tehnike branja se začne že pri prvi obravnavani črki.
- Otrok napreduje v branju postopoma in sistematično: najprej bere zloge, potem besede, nato povedi oz. krajše besedilo.
- S pomočjo ilustracij spontano razvija besediš...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Od panja do piškotov

V četrtek, 29. 11. 2018, so učenci 5. a uro likovne umetnosti preživeli malce drugače kot navadno. Polovica razreda se je najprej preizkusila v peki medenih piškotov, druga polovica pa je panjskim končnicam uredila prostor na panju. Po koncu prve ure so učenci zamenjali aktivnosti, da so bili vsi udeleženi pri obeh delih.

Pri uri pa je bila v okviru projekta Podjetnost prisotna tudi mag. Barbara Lesničar z Zavoda RS za šolstvo.

Učiteljici: Hermina Šeško in Polona Ratajc Čujež

Več

A-SELFIE

Šole po Sloveniji prejele evropsko priznanje za prakse digitalnega izobraževanja

Skupina osemnajstih (18) osnovnih in srednjih šol je med prvimi v Evropi, ki so dosegle naziv evropske digitalne šole.

V šolskem letu 2020/21 se je začel evropski program 'priznanje digitalna šola' (Digital Schools Awards) za spodbujanje in prepoznavanje inovacij, sodelovanja in razvoja spretnosti v digitalni tehnologiji med osnovni in srednjimi šolami. Podpirajo ga program Evropske komisije, Erasmus+ (Ključni ukrep 3 – Podpora razvoju politik in sodelovanju), nacionalni vladni organi,...

Več

Petek, 9. Maj 2025
Malica
  • RIBJI NAMAZ (alergeni: laktoza, ribe)
  • POLBELI KRUH (alergeni: gluten)
  • SADNI ČAJ
  • JABOLKO
Kosilo
  • GOVEJA JUHA Z RIBANO KAŠO (alergeni: gluten, jajca, zelena)
  • KUHANA GOVEDINA (alergeni: zelena)
  • DUŠENO SLADKO ZELJE S KROMPIRJEM
Popoldanska malica
  • KRUH (alergeni: gluten)
  • ali SADJE

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur