Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 12 iskanje je trajalo (s): 0,1589

Šolsko glasilo

Glasilo naše šole

Učenci in učitelji naše šole vsako leto naredimo eno ali dve glasili. Glasila so tematsko zasnovana.

Več

Varstvo osebnih podatkov

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov ZVOP2

Osnovna šola Hruševec Šentjur

PRAVILNIK O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Šentjur, 14. 4. 2023

Dokument se uporablja od: 17. 4. 2023

Ime in priimek zastopnika: Robert Gajšek

Verzije dokumenta, izvedene dopolnitve ter korekcije

Vzorec za področje VIZ

Nina Pekolj,
Tomaž Gorenšek

Vzorec 1.0

December 2019

Vzorec za področje VIZ po ZVOP-2

Tomaž Moškon,
Rosana Lemut-Strle

Vzorec 2.0

April 2023

Prevzem v VIZ ustanovi po zadnjem vzorcu

z nas...

Več

Video

Knjževnost na filmu - natečaji

2020

Osnovna šola Hruševec Šentjur je dosegla 

1.mesto v kategoriji 6. – 7. razred OŠ

Za film Carjeva nova oblačila (po pravljici Cesarjeva nova oblačila, ki jo je napisal danski pravljičar Hans Christian Andersen)

Tekmovalci: Vid Horvat, Gašper Horvat, Klea Testaniere, Matej Zalar in Eva Kukovič

Mentorica in somentorica: Katja Gajšek in Tanja Mihevc

Cesarjeva nova oblačila malo drugače. Film je aktualizacija znane Andersenov...

Več

Koledar dogodkov

TD 7.r - strokovna ekskurzija na Ljubljansko barje

Sedmošolci si bodo ogledali Morostig - Hišo narave in kolišč.

Organizatorica ekskurzije: Jelka Krampl

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Ogled čebelnjaka in ustvarjanje pesmi na temo »čebele«

V okviru kulturnega dne smo se osmošolci, v petek, 14. 6. 2019, odpravili proti Šentjurju, k čebelnjaku Čebelarskega društva Šentjur. Izkušena čebelarja, g. Mirko in g. Jaka, sta nam predstavila veliko zanimivosti o čebelah. Opisala sta nam življenje čebel delavk, matic in trotov, njihov življenjski cikel in seveda o pomenu čebel za človeka.

Naš obisk je popestrila še ga. Mihaela, ki nas je uvodoma prijazno sprejela in pozdravila, nato  pa nas je presenetila in pogostila s slastnimi me...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Izkustveno učenje od doma

Učenci 9. a in 9. b so na podlagi predpisane literature izvedli eksperimentalno delo doma - v kuhinji.

Pri prvi vaji so dokazovali,  katere snovi povzročajo spremembo zgradbe in funkcije beljakovin v jajčnem beljaku. Dodajali so limonin sok, etanol 70%, čistilo za kopalnice, sladkor, olje ter jajčni beljak izpostavili povišani temperaturi. Eksperimentalno vajo so fotografirali ali posneli ter analizirali z oddajo tabel oz. fotografij.

Pri drugi vaji pa so skozi eksperiment proučeva...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Sodelovanje pri nemščini

Razvijanje kompetence sodelovanja je pri nemščini je v juniju potekalo na naslednji način:

1. korak: učenci dobijo slovar na temo čebelarstvo in se seznanijo z besediščem. Priloga 1.
2. korak: učenci si ogledajo film z naslovom: Die wunderbare Organisation der Bienen (Čudovita organizacija čebel) na: https://www.youtube.com/watch?v=DH0uywA5CrU
O okvirni vsebini filma se frontalno pogovorimo v slovenščini.
3. korak: učenci dobijo besedilo filma (v nekoliko poenostavljeni obliki), ...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Sovica iz slanega testa

Učenci so v mesecu aprilu v učnem gradivu, ki so ga prejeli na daljavo, izdelali izdelek – sovico iz slanega testa. Najprej so morali slano testo sami zamesiti, iz njega oblikovati sovo, jo posušiti v pečici ali na zraku ter posušen izdelek čim bolj domiselno in natančno pobarvati.

Učenci so učiteljici poslali fotografije postopka izdelave izdelka ter fotografije končnega izdelka.

Pri tem so razvijali spretnost oblikovanja s slanim testom in kreativnost pri ustvarjanju ter barvanju...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Zgibanje prtičkov v 6. razredu

Učenci so v skupinah oz. dvojicah s pomočjo iPadov poiskali fotografije oz. posnetke pogrinjkov za različne priložnosti. Pri tem so uporabljali aplikacije YouTube, Napkin Folding in druge. Sledilo je urjenje v zlaganju prtičkov z uporabo aplikacij.Nato so si učenci razdelili vloge (zlaganje prtička, fotografiranje oz. snemanje). Za izdelavo posnetka oz. trailerja so uporabili aplikacijo iMovie. Sledila je montaža in predstavitev izdelkov sošolcem. Izdelke so naložili v spletno učilnico X...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Grafika in informacijska tehnologija pri LUM

Učenci so virtualno obiskali več galerij, si izbrali sliko, poiskali podatke o umetniku in poustvarili izbrano delo. Z različnimi pripomočki so ustvarili kostume in ozadje ter sebe ali model fotografirali. Fotografije so obdelali z različnimi aplikacijami za obdelavo fotografij, glede na napravo, ki so jo imeli.

Fotografije in originalno delo so sestavili s pomočjo aplikacije Collage in jo vstavili v vnaprej pripravljen osnutek za koledar.

Koledar so natisnili. Izdelke so si ogleda...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Motivirani pri naravnih oblikah gibanja

Učenci 6. b razreda so po skupinah pripravili raztezne vaje, ki so jih predhodno poiskali na spletu. Raztezne vaje so izvedli in se pri tem fotografirali. Skupaj z učenci smo si ogledali fotografije in se pogovorili o pravilni izvedbi vaj. Prav tako smo se pogovorili o vplivu redne športne vadbe in prehrane na zdravje in dobro počutje. Učenci so s pomočjo aplikacije Canva ustvarili plakat na temo zdrave prehrane in ga posredovali učitelju.

Učitelj: David Plevnik

Več

Petek, 9. Maj 2025
Malica
  • RIBJI NAMAZ (alergeni: laktoza, ribe)
  • POLBELI KRUH (alergeni: gluten)
  • SADNI ČAJ
  • JABOLKO
Kosilo
  • GOVEJA JUHA Z RIBANO KAŠO (alergeni: gluten, jajca, zelena)
  • KUHANA GOVEDINA (alergeni: zelena)
  • DUŠENO SLADKO ZELJE S KROMPIRJEM
Popoldanska malica
  • KRUH (alergeni: gluten)
  • ali SADJE

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur