Recept proti slabi oceni iz matematike

SESTAVINE

1 x učbenik za matematiko

1 x delovni zvezek za matematiko

1 x zvezek

1 x vaje na učnih listih - iz spleta

1 x ošiljen svinčnik

1 x ravnilo

1 x radirka (po potrebi)

 

Čas kuhanja: 7 dni

 

V ponedeljek vzamemo v roke učbenik in pregledamo snov, ki smo jo obdelali v šoli.

V torek poleg učbenika vzamemo še delovni zvezek in rešimo vaje za tekočo snov.

V sredo naredimo vaje iz učbenika v zvezek. Ne pozabite ošiliti svinčnika!

V četrtek v zvezku pregledamo snov, če je pravilno prepisana in utrdimo snov v učbeniku ter delovnem zvezku.

V petek rešimo še učne liste iz spleta.

Vse skupaj pustimo preko vikenda, da se snov dobro premeša in se usede v naš spomin.

Preko celega tedna ne pozabimo, da se je potrebno tudi gibati na svežem zraku, da se možgani "spočijejo".

V ponedeljek gremo brezskrbno v šolo. Snov v naši glavi je pripravljena, da lahko pišemo dobro oceno.

Veliko uspešnih tednov vam želim.

 

Kuharica Maja, 4. b

 

 

 

Ponedeljek 17. Januar Ponedeljek
Torek 18. Januar Torek
Sreda 19. Januar Sreda
Četrtek 20. Januar Četrtek
Petek 21. Januar Petek
Sobota 22. Januar Sobota
Nedelja 23. Januar Nedelja

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur