Novice

Mednarodni osnovnošolski natečaj animacije: Obvestilo žirije o rezultatih predizbora

V petek, 15. 3. 2024, je potekal predizbor mednarodnega osnovnošolskega natečaja animacije Mlado objektivno oko (MOO) ki ga organizira tudi naša šola. Veseli smo velikega odziva, zanimanja za ustvarjanje tovrstnih animacij ter predvsem kakovosti le-teh. Strokovna žirija si je natančno ogledala vse prispele animacije in se, sicer težko, pa vendar odločila za enajst najboljših animacij, ki jih je uvrstila v finalni izbor. In zakaj ravno enajst? Ker so bile animacije zares izjemne in sta dve animaciji prejeli enako število točk. Zaključna prireditev s projekcijo izbora filmov in podelitvijo ...

Več

Odbojka, medobčinski tekmovanji

19. in 20.3.2024

Medobčinsko tekmovanje v odbojki 1. za mlajše učence, letnik 2011 in mlajši Kdaj: torek, 19. 3. 2024, ob 13.00 Kje: OŠ Planina pri Sevnici 2. za mlajše učenke, letnik 2011 in mlajše Kdaj: sreda, 20. 3. 2024, ob 12.30 Kje: OŠ Blaža Kocena Ponikva

Več

Šolsko tekmovanje iz znanja matematike

Matematični Kenguru

V četrtek, 21. marca 2024, bo šolsko tekmovanje iz znanja matematike za razredno in predmetno stopnjo ter POŠ Kalobje. Tekmujejo lahko prijavljeni učenci. Vsem tekmovalcem želim veliko uspeha!

Več

Prijave za področno tekmovanje v kegljanju in namiznem tenisu

Rok prijave: petek, 22.3.2024

Učenci, ki se želite udeležiti področnega tekmovanja v kegljanju in/ali v namiznem tenisu, se prijavite pri športnih pedagogih šole ali na e-naslov: claudia.rabuza@hrusevec.si. Rok prijave: petek, 22. 3. 2024, do 12.00 Termini tekmovanj Namizni tenis: ponedeljek, 25. 3. 2024, ob 11.00 v Petrovčah Kegljanje: med 26. 3. in 12. 4. 2024 v Šoštanju

Več

Predavanja o uporabi elektronski cigaret in ostalih izdelkov

Posredujem vabilo.   Pozdravljeni!   Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo ponovno pripravili spletna predavanja na temo uporabe elektronskih cigaret in ostalih izdelkov. V skladu s spodnjim elektronskim sporočilom Vas prosimo, da spodnje vabilo posredujete šolskim delavcem in tudi staršem učencev oziroma dijakov Vaše šole, da se bodo predavanj lahko udeležili. Predavanja so brezplačna.   Veselimo se srečanja z Vami!       ******** Spoštovani,   uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov ...

Več

Drugošolci spoznavali preteklost

Pri predmetu spoznavanje okolja so drugošolci zaigrali uro šole nekoč. Obiskal pa jih je tudi Miin dedek in jim predstavil pletenje košev in košar.

Več

#športajmoinberimo

Kaj brati, da diši po športu? 1. Leposlovje za otroke                       Adam Ciccio in Katrien Benates: Pojdi ven in se igraj »Oblaki so se razkadili in prikazalo se je sonce. Čas je, da odložiš elektronsko napravo in s svežim zrakom napolniš svojo glavo.« »Pretvarjaj se, da si raziskovalec in razišči gozd. Če ne greš ven, morda nikoli ne izveš, kaj te v resnici veseli.« (citata iz knjige) Z lepimi in živahnimi ilustracijami ter velikimi tiskanimi črkami otrokom približa pomen gibanja na svežem zraku in v naravi, v družbi najdražjih in prijateljev, v iskanju in odkrivanju tiste aktivnosti, ki najbolj ...

Več

Regijsko tekmovanje iz fizike

Na regijsko tekmovanje iz fizike so se uvrstili: Oskar Bercko iz 8.b, Nejc Kasenburger iz 9.b, Voranc Ocvirk iz 9.a in Enej Stepišnik iz 9.b. Regijsko tekmovanje bo 11. aprila na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice. Vsem tekmovalcem želim veliko uspeha.

Več

Šentlok lokostrelski tabor na Boču

3. - 7. julij 2024

Šentlokov tabor je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Poudarek: lokostrelstvo. Namenjen je začetnikom, tekmovalcem in ljubiteljem lokostrelstva do 18 leta starosti (lahko tudi izjeme). Kdaj: 3. do 7. 7. 2024 Kje: na Boču Rok prijave: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 29. 4. 2024 Cilji in namen: ● Približati in utrditi lokostrelsko znanje. Oprema, nastavitev - uglasitev, servis in uporaba. ● Prosti čas in šport v naravi, ● Sodelovanje in delo v skupinah ter sodelovanje vseh, ● Odgovornost in opravljanje danih nalog, ● Kineziologija - človeške mišice, telo naše orodje. ● Seznanitev ...

Več

NPZ - informacije za starše

Splošne informacije, podrobnosti in pojasnila najdete na spletni strani RIC, državni izpitni center in v prilogi. Koledar za letošnje šolsko leto je na povezavi. Tretji predmet za 9. razrede v naši šoli je likovna umetnost.  

Več

Do dobre energije brez energijskih pijač

EP niso za otroke in mladostnike

Ni vse zlato, kar se sveti.  Energijske pijače niso za otroke in mladostnike. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v partnerstvu z Ministrstvom za zdravje, s številnimi drugimi strokovnimi, športnimi in mladinskimi organizacijami ta teden nadaljujemo z akcijo osveščanja »Do dobre energije brez energijskih pijač,« s katero opozarjamo, da tovrstne pijače niso primerne za otroke in mladostnike. Za moč in energijo potrebujejo predvsem uravnoteženo prehrano, redno ukvarjanje s športom ter kakovosten spanec. Pomembno je tudi, da jih naučimo kritičnega vrednotenja ...

Več

Spletno oko

Spletno oko  uporabnikom interneta omogoča anonimno prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu. Je edina prijavna točka za prijavo nezakonitih vsebin v Sloveniji. Prizadeva si za varnejšo uporabo inrerneta in s tem namenom sodeluje s slovensko policijo in mednarodno organizacijo INHOPE. O aktivnostih portala Spletno oko si lahko ogledate na tej povezavi, https://www.spletno-oko.si/o-prijavni-tocki, kjer lahko tudi prijavite domnevne kršitve.

Več

Safe.si

Vabimo vas na točko osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje. Safe.si

Več
Ponedeljek 18. Marec Ponedeljek
Petek 22. Marec Petek
Sobota 23. Marec Sobota
Nedelja 24. Marec Nedelja

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur