Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 30 iskanje je trajalo (s): 0,1784

Šolsko glasilo

Glasilo naše šole

Učenci in učitelji naše šole vsako leto naredimo eno ali dve glasili. Glasila so tematsko zasnovana.

Več

Vodstvo šole

Vodstvo šole

Spoštovani starši in učenci!

Na naši spletni strani imate na voljo vse najpomembnejše podatke iz življenja in dela na naši šoli. Delavci šole, spletno stran dnevno osvežujemo z novimi podatki, ki vam lahko koristijo, hkrati pa bi vam radi predstavili naše delo in vas tudi seznanili z marsičem, da nas boste lažje našli, ko nas boste potrebovali in boste lažje spremljali delo svojega otroka. Želimo, da z nami sodelujete, saj bodo le tako vaši otroci uspešni in srečni.

Seveda je splet...

Več

Fotogalerija-Kalobje

Urejanje ceste in oklolice šole

V maju in juniju 2017, je KS Kalobje preurejala prometne poti na Kalobju. V okviru tega projekta je bil urejen tudi dovoz v šolo z manjšim parkiriščem. Cesta je dobila tudi pločnik, kar je bistveno izboljšalo pprometno varnost v okolici šole.

Več

Naj dosežki naše šole

Rekordi šole

Rekordi učenk in učencev OŠ Hruševec Šentjur od šolskega leta 2009/10 dalje.

Učenke 60 m

Ime, priimek Razred Šol. leto Rezultat
Nina Zdolšek 9. b 2009/10 8.89

 
Učenci 60 m 

...
Ime, priimek Razred Šol. leto

Več

Branje za zaposlene

Pozitivna psihologija za vrtce, šole in starše

Knjiga Pozitivna psihologija za vrtce, šole in starše je namenjena vsem, ki se sprašujete, kakšno popotnico želimo dati otrokom, ki bodo pomemben del svojega življenja preživeli v času, ki si ga danes težko predstavljamo.

Vrtec in šola nista le prostor širjenja znanja, pač pa okolje, v katerem otroci niso le bolj ali manj uspešni učenci, pač pa otroci, ki se razvijajo v celovito osebnosti.

Prav zato je napočil čas, da pozornost od učnih dosežkov usmerimo k razvijanju drugih življ...

Več

Glasilo Corona št. 7

Ustvarjanje učencev podružnične šole Kalobje

Tudi učenci podružnične šole Kalobje doma pridno ustvarjajo. Zelo zanimivo jim je bilo slikanje s kavo, nastali pa so še drugi krasni  izdelki.

Več

Koledar dogodkov

Prireditev za prvake Vesele šole

Prireditev za prvake Vesele šole, njihove starše in mentorje v Poletnem gledališču Studenec pri Krtini.

                                                                                                                              Mentorica Jelka Krampl

...

Več

Inovativna učna okolja - Podjetnost

Delavnica za učitelje naše šole

V okviru projekta Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah so 5. 12. 2017 učitelji naše šole, Manja Podgoršek, Sergeja Vidmar Jelen in Tanja Firer, pripravili delavnico za kolege. Na delavnici je bila na kratko predstavljena struktura projekta, nameni in cilji, v nadaljevanju pa smo se spoznali s kompetenčnim podjetnostim okvirjem, področji in veščinami. Pri vsaki veščini (npr. samoiniciativnost) smo iskali asociaci...

Več

Naj dosežki naše šole

Rekordi šole

Rekordi učenk in učencev OŠ Hruševec Šentjur od šolskega leta 2009/10 dalje.

Učenke 60 m

Ime, priimek Razred Šol. leto Rezultat
Nina Zdolšek 9. b 2009/10 8.89

 
Učenci 60 m 

...
Ime, priimek Razred Šol. leto

Več

A-SELFIE

Šole po Sloveniji prejele evropsko priznanje za prakse digitalnega izobraževanja

Skupina osemnajstih (18) osnovnih in srednjih šol je med prvimi v Evropi, ki so dosegle naziv evropske digitalne šole.

V šolskem letu 2020/21 se je začel evropski program 'priznanje digitalna šola' (Digital Schools Awards) za spodbujanje in prepoznavanje inovacij, sodelovanja in razvoja spretnosti v digitalni tehnologiji med osnovni in srednjimi šolami. Podpirajo ga program Evropske komisije, Erasmus+ (Ključni ukrep 3 – Podpora razvoju politik in sodelovanju), nacionalni vladni organi,...

Več

Digitalna strategija šole

Digitalna strategija šole

V šoli smo strokovni delavci oblikovali dokument z naslovom  Digitalna strategija šole - Izvedbeni načrt za razvijanje digitalne pismenosti učiteljev in učencev.

Na osnovi teretičnih podlag in praktičnih znanj, ki smo se jih naučili v različnih projektih s področja IKT je nastal dokument, ki ga sproti dopolnjujemo.

Ravnatelj Robert Gajšek

Več

2022/2023

Naj športnik šole 2022/23

S prireditvijo NAJ ŠPORTNIK ŠOLE 2022/23 se je na OŠ Hruševec Šentjur slavnostno zaključilo še eno športno zelo uspešno leto. 

Prireditev se je pričela z mimohodom vseh učencev, ki so nastopili na šolskih športnih tekmovanjih. Slovensko himno je zapela Nastja Plahuta iz 7. b razreda. Po glasbenem nastopu Neje, Maje in Valentine, učenk 7. b razreda, so učenci od 1. do 3. razreda zaplesali pop, učenke 4. do 6. razreda hip hop, učenke 7. do 9. razreda pa so nastopile s šolsko pleso produk...

Več

Glasilo Corona št. 8

Ustvarjanje učencev podružnične šole Kalobje

Tudi učenci POŠ Kalobje doma  pridno ustvarjajo. Izdelali so ptičje krmilnice in vanje natrosili hrano za lačne ptičke. Nastali so tudi snežaki iz nogavic, zimske risbe in še kaj.

Več

2023/2024

Naj športnik/športnica šole

Prireditev Naj športnik/športnica OŠ Hruševec Šentjur 2023/24

Kdaj: torek, 11. 6. 2024, od 8.30 do 9.15
Kje: telovadnica OŠ Hruševec Šentjur

Več

Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja 2023/24

Šolska športna tekmovanja in prireditve so del dodatne ponudbe vsake šole. Tekmovanja so nadgradnja pouka, so povezovalni element med učenci, učitelji in starši ter med šolo, odgovornimi za šport na lokalni ravni, športnimi društvi in panožnimi zvezami. Športno tekmovanje v šoli je koristno, zmaga in poraz pa sta osmišljena, če so učenci telesno, socialno in pedagoško pripravljeni na tekmovanje.

Tekmovanje, ki postavlja v ospredje le dosežek, za ml...

Več

Inovativna učna okolja podprta z IKT

Inovativna učna okolja podprta z IKT

Naša šola je razvojna šola v projektu inovativna učna okloja podprta z IKT. V projektu sodeluje 18 razvojnih in 75 implementacijskih osnovnih in srednjih šol. Projekt traja od leta 2017-2022. 

Razvijanje kompetenc je eden izmed temeljnih pogojev za vseživljenjsko učenje in izboljšano zaposljivost, pogoj za to pa je udejanjanje prožnih oblik učenja, v okviru katerih so redefinirane vloge vseh deležnikov: učencev oziroma dijakov, strokovnih delavcev in ravnateljev. Na ta izziv odgovarja ...

Več

Inovativna pedagogika 5.0

Inovativna pedagogika 5.0

Naša šola je od 1. 9. 2023 v projektu Inovativna pedagogika 5.0.

Družbene spremembe in življenje v povezanem, hitro spreminjajočem se svetu (Družba 5.0), postavljajo posameznika in družbo pred mnoge izzive, ki jih ne moremo rešiti le z uporabo ustaljenih vzorcev. Svetovni gospodarski forum, druge organizacije in delodajalci ne povprašujejo le po kompetencah ustvarjalnosti, kritičnega razmišljanja, reševanja problemov in veščinah, povezanih z razvojem in uporabo tehnologije, ampak dajej...

Več

Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja

Objava na spletni strani Šport mladih:

Šolska športna tekmovanja 2021/22

Šolska športna tekmovanja in prireditve so del dodatne ponudbe vsake šole. Tekmovanja so nadgradnja pouka, so povezovalni element med učenci, učitelji in starši ter med šolo, odgovornimi za šport na lokalni ravni, športnimi društvi in panožnimi zvezami. Športno tekmovanje v šoli je koristno, zmaga in poraz pa sta osmišljena, če so učenci telesno, socialno in pedagoško pripravljeni na tekmovanje.

Tekmovanje...

Več

Knjižnica

Knjižnica

 

Šolska knjižnica s svojim delom podpira vzgojno-izobraževalno dejavnost šole. Namenjena je učenkam in učencem ter delavcem šole.

Je prijeten prostor za učenje in druženje med učenci. V knjižnici lahko učenci pišejo domačo nalogo, berejo knjige in revije, se učijo in pišejo referate. Šolska knjižnica ima dva računalnika, s pomočjo katerih lahko učenci iščejo podatke, ki jih potrebujejo za šolsko delo.

Knjižnica je odprta vsak delovni dan.

V primeru drugih obveznosti knjižn...

Več

Podružnica Kalobje

O podružnični šoli

Podružnična šola Kalobje

Kalobje 15
3233 Kalobje
tel: 03 746 16 93
fax: 03 746 16 92

Vodja podružnične šole: Marija Kukovič

 

Kratka zgodovina šole:

 • 1841-1897
  • Leta 1841 je bila na Kalobju ustanovljena prva enorazredna šola. Leta 1842 pa so zgradili leseno šolsko poslopje.
 • 1898-1940
  • Leta 1898 so postavili zidano stavbo za dvorazredno ljudsko šolo. Leta 1916 je bilo 225 Učencev.
 • Leta 1940 je bila ustanovljena 4...

Več

Svet zavoda

Svet zavoda

Upravljanje šole

Pedagoški vodja in posvetovalni organ šole je ravnatelj. Poleg ravnatelja je organ šole tudi Svet šole, ki ga sestavljajo:

–       trije predstavniki ustanovitelja: 

 • Tjaša Mlinarič
 • Aleksandra Šuster Močnik
 • Nataša Zupanc Lah,

–       trije predstavniki staršev:

 • Matevž Raztočnik
 • Leja Škoberne
 • Klemen Zdolšek

–       pet predstavnikov zaposlenih v šoli: 

 • Tomaž Arzenšek
 • Helena Esih
 • Monika Malgaj, predsednica Sveta ...

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Osnovna šola Hruševec Šentjur